İçeriğe geç

Çavun Ne

Çavdır ın anlamı nedir?

Çavdır, adını Oğuz Türklerinin Üç Ok koluna mensup olan Çavuldur halkından almaktadır. Çavdır’ın tarihi Selçuklu dönemine kadar uzanmaktadır. Çavuldur halkının bir kısmı Anadolu’nun fethi sırasında Selçuklu fetihlerine katılmıştır.

UZVI organ ne demek?

Canlı organizmalarda belirli işlevleri yerine getiren ve yaşamın devamını sağlayan organlara uzuv denir. Uzuvlar konumlarına ve işlevlerine göre birçok türe ayrılır. Örneğin beş duyu organımız dil, deri, gözler, burun ve kulaktır.

Uzuv ne anlama gelir?

TDK sözlüğünde “uzuv” ne anlama geliyor? Türk Dil Kurumu’na göre, uzuv kelimesinin Türkçe karşılığı “organ veya kısım” olarak ifade ediliyor.

Çavgın ismi ne demek?

‘Gökyüzünü dolu veya yağmurla doldur!’ (YB, 181) Halk arasında en çok kullanılan çavgın kelimesinin anlamı ‘rüzgâr ve karla karışık yağmur’ olup, fiil halinde ‘soğuk bir yağmurla harap olmak’ anlamını verebiliriz.

Çavdırın Neyi Meşhur?

İlçenin Değerleri: Çavdır ilçesi kavşak noktasında bulunmaktadır. Anason, buğday, haşhaş, çörek otu vb. üretimi ve ticareti yapılmaktadır. Göller Bölgesi’nin en büyük hayvan pazarı ilçemizde bulunmaktadır. Otomatik av tüfeği üretimi ve yedek parça üretimi yapılmaktadır.

Talih ne anlama gelir?

Bu kelime, bir insanın hayatında karşılaştığı her olayın ardındaki şans, kader veya talih ifade etmek için kullanılır.

4 uzvu ne demek?

Dört ayaklılık (veya dört ayaklılık; Latince quattuor kelimesinden türemiştir ve dört anlamına gelir ve pes kelimesinden türemiştir ve ayak anlamına gelir) omurgalılarda dört uzuv veya bacak kullanan bir karasal hareket biçimidir. Dört ayaklı, genellikle dört ayak üzerinde hareket eden bir hayvan veya makinedir.

Urgan Eski Türkçede ne demek?

Kelime, modern Türkçe’de “pranga, ince ip” anlamına gelir (2009: 3966; Türkçe Sözlük, 2011: 2419). Lehçelerde urḳ kelimesi “asma ve meyve bahçesinin kolu” anlamı ile eşanlamlıdır.

Avret ne demek TDK?

Avret (Arapça: عورة, romanize: avra), İslam’a göre insan vücudunun örtülmesi gereken uzuvlarını ifade eder.

Ferç ne demek?

1. çatlak, yarık. 2. Kadın üreme organının dış kısmı olan vulva.

Uzvunu mu uzvunu mu?

Çekim Tekil1. tekiltamamlayıcıuzvumu2. tekilaluzvunbelirleyiciuzumyönlendiriciuzum40 satır daha

Cevrik ne demek Kürtçe?

Kürtçe: cevir “köpek” ve küçültme eki cevrik “köpek yavrusu” Jaba-Justi 1879 s. 120.” (Cilt 2, s. 49). Kelime Kürtçe kökenli olmasına rağmen, asıl kökeni Arapçadır: “وﺮﺟ carw ~ cirw enik, encik, yavru” (Mutçalı, 2010, s. 150).

Cibiş ne demek?

Ayrıca çepiş sözcüğü Anadolu ağızlarında çok farklı bir anlam taşımakta olup, temel anlamı “bir yaşında oğlak”tır; “üç yaşında oğlak” anlamında da şu kullanımlar vardır: çaviç (DS III: 1076), çebiç, cepiç, cepis, cemiş, cibis, cibişce, çebil, çemiç, çemiş, çepiş, çepiç, çibiş (DS III: 1099- 1101).

Ağnaz ne demek?

DAHA BÜYÜK OLMAK, at, eşek, yatıp dönmek AGNAZ [isim], I – Yenilebilir hale gelen hayvan: Koyun obur oldu (Gümüşhane) 2 – Yenilebilir olan her şey: Var mı? Oburluk? (Gümüşhane).

Çav ne demek yabancı?

İngilizce-Türkçe çeviri adı: Çav, Esenkal, Güle güle, Teşekkür ederim, Güle güle.

Burdur Çavdır kaç yılında ilçe oldu?

Çavdır ilçesi 20 Mayıs 1990’da, 12 Ağustos’ta ise ilçe olmuştur.

Çavdırın nüfusu ne kadar?

Çavdır’ın kökeni Selçuklu dönemine kadar uzanmaktadır. Çavdır, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren belediye olmuştur. 1990 yılında ilçeye dönüştürülmüştür. Mevcut nüfusu 12599’dur.

Çavdır nasıl bir yer?

İlçede çayır ve mera alanı 21.949 dekar olup, 61.000 m2’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir