İçeriğe geç

Çorba Gibi Olmak Ne Demek

Çorba olmak ne demek?

(bir iş) çorba olmak (çorbaya dönüşmek) MAKALENİN AÇIKLAMASI: darmadağın olmak, içinden çıkılmaz bir duruma düşmek.

Argoda çorba ne demek?

Mürettebatın gemi sahibine verdiği isim çorba yapımcısıydı. Zamanla çorba pişiricisi kelimesi patron, üst düzey ve argoda rüşvet anlamına gelmeye başladı. Çorba parası, memurlara verilen rüşvetler için kullanılan günlük bir terimdir.

Çorba etmek ne demek?

(bir şeyi) çorba haline getirmek. MAKALENİN AÇIKLAMASI: karıştırmak.

Çorbada tuzu olmak deyimi ne demek?

[1] Bir kişinin bir görevde gösterdiği çaba, ne kadar küçük olursa olsun.

Çorba tanımı nedir?

Çorba, bol su içeren bir yemektir. Türkçe sözlükte Farsça “soorba” olarak geçse de sebze veya etle hazırlanan sıcak, sulu bir içecek olarak tanımlanmaktadır. Aslında dilimizde “çorba içmek” ifadesi “çorba yemek” ifadesinden daha yaygın olarak kullanılmaktadır.

Çorba kelimesi nereden gelir?

Etimoloji kesinlikle شورباج šōrabāj kelimesiyle Farsçaya kadar uzanabilir; modern Farsçada شوربا šōrbā “et suyu, güveç” anlamına gelirken, شورباج šōrabāj sadece “çorba” anlamına gelir. Orta Farsçadaki kelime sonu 𐭪 g’nin Yeni Farsçada ج j’ye dönüşmesi veya tamamen atlanması tipiktir. Etimoloji kesinlikle شورباج šōrabāj kelimesiyle Farsçaya kadar uzanabilir. Modern Farsçada شوربا šōrbā “et suyu, güveç” anlamına gelirken, شورباج šōrabāj sadece “çorba” anlamına gelir. Orta Farsçada, kelimenin sonundaki 𐭪 g harfinin Yeni Farsçada ج j harfine dönüşmesi veya tamamen düşmesi tipiktir.

Argoda moruk ne demek?

İsim. (Argo) Genç insanlardan daha yaşlı ebeveynler.

Argoda naş ne demek?

[1] (argo) İşe koyul! [2] (argo) Bekle!

Argoda sivri zeka ne demek?

Başkalarından çok daha hızlı düşünülebilen ve daha önce hiç kimsenin düşünmediği fikirler ortaya koyar; Zeki insanlar keskin zekaya sahip olarak tanımlanır. Bu ifade bir kişinin akıllı olduğunun tanımıdır. Daha çok çocuklar için kullanılır.

Çorba dökmek ne demek?

Rüyada çorba döktüğünüzü görmek, kötü gelişmelerin yaşanacağına işarettir.

Gece çorbası ne demek?

Gece çorbası (tavuk suyu çorbası)14 Ocak 2016

Çorbanın Türkçesi nedir?

Osmanlı Türkçesi چوربا‎, Farsça شوربا‎ (šurbâ) ve Arapça شُورْبَة‎ (şūrbe) kelimelerinden türemiştir. Azerbaycan şorba, Kazak сorpa (sorpa), Kırgız шорпо (şorpo) ve Romence ciorbă ile akrabadır.

Çiçeği burnunda olmak ne demek?

“Yeni başlayanlar” ifadesi, bir işe yeni başlayan ve o işte deneyimi olmayan kişileri tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

Pireyi deve yapmak ne demek TDK?

Pireyi deveye çevirmek AÇIKLAMA Küçük ve basit bir olayı büyütmek, abartmak.

Çorbada tuzun olsun kimin?

ÇORBADA TUZ OLSUN | AHMET TÜRKER | TÜRK GÖNÜLLÜ BİRİMİ – YouTube.

Osmanlıda çorbacı ne demek?

Her bölükte “topluluğun ortası” veya “yaya” olarak adlandırılan Soupcı adlı bir bölük komutanı vardı. Sekban ve Aga bölüklerinde bu komutana bölük komutanı denirdi ve ayrıca orta veya bölüklerde Kethüda, Odabaşı, Vekharç, Flagdar, Baseski adlı başka subaylar vardı.

Çorbanın Türkçesi nedir?

Osmanlı Türkçesi چوربا‎, Farsça شوربا‎ (šurbâ) ve Arapça شُورْبَة‎ (şūrbe) kelimelerinden türemiştir. Azerbaycan şorba, Kazak сorpa (sorpa), Kırgız шорпо (şorpo) ve Romence ciorbă ile akrabadır.

Gece çorbası ne demek?

Gece çorbası (tavuk suyu çorbası)14 Ocak 2016

Terbiye etmek ne demek çorba?

Çorba baharatı, çorbanın kıvamını ve lezzetini iyileştirmek için kullanılan bir karışımdır. Genellikle yumurta sarısı ve limon suyu veya sirke içerir. Çorbanın sulu kısmına baharat eklenir ve çorbayı koyulaştırmak için karıştırılır. Ayrıca çorbaya hafif bir ekşilik ve zengin bir lezzet verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Dul Escort