Kendi kendine öğrenmeye ne denir?
Otodidaktizm (veya kendi kendine eğitim), bir ustanın (örneğin bir öğretmenin) rehberliği olmadan yapılan bir eğitim biçimidir. Genel olarak, bir otodidakt, çalışmak istediği konuyu, öğrenme materyallerini, çalışma sıklığını ve zamanını belirleyen kişidir.
Kendini öğrenmek ne demek?
Kendinizi bilmek; değerlerinize, inançlarınıza, kişiliğinize, önceliklerinize, ruh halinize, alışkanlıklarınıza, bedeninize ve hayattaki ilişkilerinize saygı duymak anlamına gelir. Kendinizi bilmek; güçlü ve zayıf yönlerinizi, tutkularınızı ve korkularınızı, arzularınızı ve hayallerinizi anlamak anlamına gelir.
Aktif öğrenme nedir örnek?
Aktif öğrenme öğrencilere konuşma, dinleme, okuma, yazma ve düşünme fırsatları sağlar. Ders içeriği öğrencilerin öğrendiklerini uygulamalarını gerektirir; öğrenme problem çözme egzersizleri, gayri resmi küçük gruplar, simülasyonlar, vaka çalışmaları, rol yapma vb. gibi aktivitelerle yapılır.
Kişisel öğrenme nedir?
Kişiselleştirilmiş öğrenme, öğrencinin önceki deneyimlerine dayanır ve yeni kavramları bu deneyimlere bağlar. Bu yaklaşım, yeni kavramların daha iyi anlaşılmasını, etkili katılımı ve daha etkili bilgi tutmayı sağlar.
Kendini bilmek ne denir?
Kendimi bilmiyorum. Öz-bilgi, psikolojiden gelen bir terimdir ve bireyin şu sorusunu ifade eder: “Ben nasılım?” Soruyu yanıtlamak için kullandığı bilgiyi tanımlar. Bu soruyu yanıtlamak için öz-bilgi süreci, öz-farkındalık ve öz-farkındalık gerektirir (bilinçle karıştırılmamalıdır).
Kendini yönetmeyi öğrenmek nedir?
Kendimizi yönetmek, düşüncelerimiz, davranışlarımız ve duygularımız üzerinde kontrol sahibi olmak anlamına gelir. Hedeflerimize ulaştığımız, düşüncelerimizi ve davranışlarımızı değiştirmek için gerekli adımları attığımız ve daha iyi bir insan haline geldiğimiz süreçtir.
Arkası yarın tekniği nedir?
YARININ ARKASINDA TEKNİĞİ Sınıfa bir film veya hikaye sunulur ve kritik noktada kesilir. Öğrencilere şu soru sorulur: “Bu noktadan sonra ne olabilir?” Cevaplar sorular sorarak elde edilir. Tüm cevaplar sebepleriyle birlikte tahtaya yazılır. Film veya hikaye kaldığı yerden devam eder.
Öğrenme türleri nelerdir?
Temel olarak iki tür öğrenme vardır: Koşullanma yoluyla öğrenme ve bilişsel öğrenme.
Bireysel öğrenme nedir?
Bu, her öğrenciye kendi hızında öğretme tekniğidir, bir sınıftaki öğrenciler arasındaki öğrenme ve bireysel farklılıkları ortadan kaldırır. Her öğrenci kendi seviyesinde öğrenir. Öğretmen tüm sınıfa değil, 3-5 kişilik küçük gruplara (homojen gruplar) açıklama yapar.
En iyi öğrenme biçimi nedir?
Dokunsal (kinestetik) öğrenme yönteminin etkili olduğu bireyler, dokunarak ve yaparak öğrenmekten faydalanırlar. Örneğin, bu öğrenme stiline eğilimli olanlar için, biyoloji dersinde insan modellerine dokunarak iç organları öğrenmek en iyi öğrenme yöntemidir.
Sodti tekniği nedir?
3- SODTİ Tekniği “Sevmek”, “okumak”, “denemek”, “tekrarlamak” ve “gözlemlemek” kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir tekniktir.